ایزولاسیون مخازن نفتی در صنعت نفت و گاز به مجموعه فرآیندهایی گفته میشود که با استفاده از تجهیزات و روشهای خاص، هدف ایجاد جدایی بین قسمتهای مختلف مخزن و زمین است. این عمل به منظور جلوگیری از نفوذ سایر مواد به داخل مخزن و یا خروج مواد مخرب از آن انجام میشود.
این عمل همچنین به منظور کاهش خطرات احتمالی ایجاد شده از انتشار نفت و گاز در محیط زیست و موجبات حفاظت از سلامتی کارکنان و جامعه محیطی استفاده میشود. ایزولاسیون مخازن نفتی باعث میشود که به راحتی بتوان انواع مواد شیمیایی و مخلوطهای خطرناک را درون مخازن ذخیره کرد و در عین حال، پایداری و ایمنی کارکنان و محیط زیست را حفظ کرد.
ایزولاسیون مخازن نفتی با ورق ژئوممبران به عنوان یکی از روشهای مورد استفاده در صنعت نفت و گاز برای جلوگیری از نفوذ آب و مواد خطرناک به داخل مخزن است. ورق ژئوممبران که از پلیمرهایی مانند PVC، HDPE یا LDPE ساخته شده است، دارای خواص فیزیکی و شیمیایی مناسبی برای جلوگیری از نفوذ آب، رطوبت و مواد شیمیایی است.
در این روش، ابتدا برای ایجاد جدایی بین مخزن و زیرسطح آن، یک لایه زیرسازی به عنوان پایه در زیر سطح مخزن قرار داده میشود. سپس ورق ژئوممبران به صورت لایهای در بالای این پایه قرار میگیرد. این ورق با توجه به خواص فیزیکی و شیمیایی خود، قابلیت جدایی بین مخزن و سطح زیرسطحی را دارد. همچنین این ورق از ورقهایی تشکیل شده است که با هم به صورت جوش داده شده و یکپارچه شدهاند، بنابراین نفوذ هوا و آب به داخل مخزن را نیز کاملا محدود میکند.
پس از قرار دادن ورق ژئوممبران، لایههای دیگری از مواد مختلفی مانند شن، ماسه و یا بتن به صورت لایه بر لایه روی آن قرار میگیرند تا از نفوذ هرچه کمتر هوا و آب به داخل مخزن جلوگیری شود. این لایهها به عنوان یک پوشش حفاظتی برای ورق ژئوممبران عمل میکنند و در عین حال از پایداری و ایمنی مخزن نیز محافظت میکنند.
استفاده از این روش ایزولاسیون، علاوه بر جلوگیری از نفوذ آب و مواد خطرناک به داخل مخزن، همچنین باعث کاهش خطرات احتمالی ایجاد شده از انتشار نفت و گاز در محیط زیست و موجبات حفاظت از سلامتی کارکنان و جامعه محیطی میشود.

نظر بگذارید